Zoeken
  • lilianlefay

Seedvalley zoutstress

Bijgewerkt: 15 sep 2019


Deze periode moesten we een oplossing bedenken voor zoutstress bij planten. De opdrachtgever was Seedvalley en ik werkte samen met Frida en Felicity.

Ons idee was dat we het zoute grond konden tegenhouden met gerecycled plastic. Alleen mochten we zelf geen plastic recyclen, omdat je daar speciale materialen voor nodig had. Dus gebruikte we een gewone zeil. We hebben de plantenbak in 3 delen verdeeld: het onderste deel met zout aarde, de 2e laag met het zeil en het derde laag met normale aarde waar de plantjes zonder zoutstress kunnen groeien. Zo kam er geen zout in de wortels van de planten. Ook willen we het water met zout dat wegsijpelt van het aarde hergebruiken. Dus dat je het water laat verdampen waardoor er alleen zout over blijft en we het waterdamp opvangen en laat afkoelen waardoor er waterdruppeltjes ontstaan die je opnieuw kunt gebruiken om de plantjes water te geven.

Hier hebben we ons idee getekend

Ik vond deze periode best wel goed gaan. Alleen waren we in het begin zoveel met onze plantjes bezig, omdat ze bijna allemaal doodgingen. Waardoor we ons idee niet echt lang konden uitvoeren. Voor de rest was het heel leuk en gezellig, nadat ik heel klunzig was :)

5 keer bekeken

©2019 by technasiumblogs. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now