top of page
  • lilianlefay

modulaire motor defensie

Bijgewerkt op: 26 mei 2021

We kregen als klas de opdracht om een modulaire motor te ontwerpen voor Defensie. Modulair is een product of een systeem waarbij verschillende onderdelen uitwisselbaar zijn met andere onderdelen. Mijn groepje (Bodhi, Levi, Romijn en ik) hadden heel veel ideeën bedacht, maar de meeste ideeën konden we niet uitwerken, omdat we de materialen op school niet hadden.

Vervolgens hebben we gekozen om een windturbine als motor te maken, omdat je dan met tandwielen verschillende windturbines aan elkaar kunt aansluiten. Hier zie je hoe ons product ontwikkelde.

Omdat een windturbine niet zomaar begint te draaien willen we er een buis omheen bouwen met een ingebouwde föhn die het 1e zetje geeft. Zodra de turbine begint te draaien door de föhn begint het voertuig te rijden en beginnen de wieken harder te draaien door de tegenwind. De energie die wordt opgewekt hierdoor gaat naar de accu van de föhn en de andere deel van de energie laat het voertuig rijden. Zo rijd het voertuig op weinig tot geen energie.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Stikstofarm bouwen

In ons eindexamenjaar doen alle technasium-leerlingen op het voortgezet onderwijswijs de Meesterproef. De Meesterproef is het eindexamenproject van O&O sinds er geen centraal examen hiervoor is. Het M

Post: Blog2 Post
bottom of page