Zoeken
  • lilianlefay

modulaire motor defensie

Bijgewerkt: mrt 17

We kregen als klas de opdracht om een modulaire motor te ontwerpen voor Defensie. Modulair is een product of een systeem waarbij verschillende onderdelen uitwisselbaar zijn met andere onderdelen. Mijn groepje (Bodhi, Levi, Romijn en ik) hadden heel veel ideeën bedacht, maar de meeste ideeën konden we niet uitwerken, omdat we de materialen op school niet hadden.

Vervolgens hebben we gekozen om een windturbine als motor te maken, omdat je dan met tandwielen verschillende windturbines aan elkaar kunt aansluiten. Hier zie je hoe ons product ontwikkelde.

Omdat een windturbine niet zomaar begint te draaien willen we er een buis omheen bouwen met een ingebouwde föhn die het 1e zetje geeft. Zodra de turbine begint te draaien door de föhn begint het voertuig te rijden en beginnen de wieken harder te draaien door de tegenwind. De energie die wordt opgewekt hierdoor gaat naar de accu van de föhn en de andere deel van de energie laat het voertuig rijden. Zo rijd het voertuig op weinig tot geen energie.

6 keer bekeken

©2019 by technasiumblogs. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now